AMERİKA COPERNICUS MATEMATİK OLİMPİYATINDA 19 MADALYA KAZANDIK

AMERİKA COPERNICUS MATEMATİK OLİMPİYATLARINDA

EVRENSEL KOLEJ’den 19 MADALYA

Uluslararası Amerika Copernicus Matematik Yarışması, öğrencilerin orijinal matematik problemlerini üreterek, özgün ve orijinal soruların cazibesine kapılarak, kafalarını kurcalayan soruların peşinden gitme ve  problem çözme becerisinin kazandırılmasına dayalı bir yarışmadır. Uluslararası Amerika Copernicus Matematik Yarışmasında öğrenciler öncelikle bireysel olarak çevrimiçi sınava girerler. Bu sınav sonuçlarına göre başarılı olan öğrenciler yüz yüze Final Sınavına girmektedirler.

Uluslararası Amerika Copernicus Matematik Yarışmasına, yarışmaya 3. sınıftan 12. sınıfa kadar öğrenciler katılabilir. İlk aşama 17 Aralık 2023'te çevrimiçi ve Türkçe olarak yapılmıştır. Global Final aşaması New York - ABD'de yapılacak ve finale katılım hakkı için en az %40 başarı gerekmektedir. İlk aşamadan %40 başarı gösteren öğrenciler Global Finallere katılmaya hak kazanmıştır. 6 gün sürecek New York final programında New York City – Harvard ve MIT Kampüsleri - Boston – Washington DC – Niagara Falls turu gerçekleştirilerek yarışma tamamlanacak.

Özel Evrensel Eğitim Kurumları Amerika Copernicus Matematik Olimpiyatlarında 2 ALTIN, 7 GÜMÜŞ, 7 BRONZ MADALYA ve 3 MANSİYON ödülü kazanarak büyük başarı yakaladılar. Bu başarıyı yakalayan öğrenciler New York - ABD'de yapılacak finale katılım hakkı kazanmışlardır.

2 ALTIN 7 GÜMÜŞ 7 BRONZ 3 MANSİYON ÖDÜLÜ KAZANAN ÖĞRENCİLERİMİZ

DEFNE

KARAAHMETOĞLU

7

Özel Evrensel Eğitim Kurumlarında öğrencilerimiz sayısal düşünme, problem çözme stratejilerini öğrenme, problem çözme, mantık yürütme gibi matematiğin içinde var olan elemanları, yaşıtları ile eğlenceli bir ortamda geliştirerek büyük başarı yakalamakta ve Evrensel Eğitim Kurumlarının gururu olmaktadırlar.

Özel Evrensel Eğitim Kurumları Proje Koordinatörü Bülent IŞIK başarılarının her yıl artarak devam ettiğini belirterek finallere de çok iyi hazırlandıklarını söyledi. Ayrıca Ulusal ve Uluslararası yarışmalarda öğrencilerinin ülkemizi başarıyla temsil ettiğini belirterek emeği geçen tüm danışman öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.

EVRENSEL KOLEJ Genel Müdürü Sn. Semra BÜYÜKAĞAOĞLU başarılarının her yıl artarak devam ettiğini belirterek öğrenci ve danışman öğretmenlerini tebrik etti. Özel Evrensel Eğitim Kurumları Kurucusu Sn. Cavit GÜRSOY projelerde dereceye giren öğrenci ve öğretmenleri tebrik ederek başarılarının devamın diledi.

Etiketler: evrensel kolej, matematik copernicus